Ohlédnutí za workshopem „Co zaměstnance motivuje a jak s tím pracovat“

Ještě než se uzavřely dveře všech zasedaček, sešli jsme se se zájemci o téma motivace na workshopu „Co zaměstnance motivuje a jak s tím pracovat“ v útulném prostředí kavárny Peťkafé v Přerově. Účastníky akce jsme seznámili s poznatky o motivaci a zapojili je do skupinových aktivit vedoucích k pochopení různých přístupů motivačních teorií. Zaměřili jsme se především na 9 motivátorů, základních zdrojů motivace z teorie Jamese Salea.

Z výrazů účastníků a souhlasného přikyvování šlo vyčíst, že se v jednotlivých motivátorech našli a najednou začali lépe chápat nejen sami sebe, ale také své kolegy, nadřízené, partnery. Uvědomili si důležitost a přínosnost motivace.

Foto z workshopu

A jak workshop zhodnotili samotní účastníci?

„Velmi se mi líbila kombinace výkladu informací a interaktivního programu pro účastníky. Celkový pozitivní dojem z workshopu podpořila přátelská atmosféra, která na místě panovala.“ Agáta, trenérka.

„Praktické seznámení s informacemi o kategorizaci lidí podle motivačních priorit. Teprve po seznámení s kategoriemi motivačních priorit jsem si uvědomil význam a dosah motivačních priorit v praxi.“ Ladislav, datový analytik.

„Určitě bylo přínosné zkusit se poznat v jednotlivé typologii zaměstnanců, popř. tam poznat některé kolegy.“ Radovan, právník.