Motivační mapy – nástroj pro odhalení tajemství Vaší motivace

Chcete mít více energie? Znáte své životní motivátory? A víte, jak svou míru motivace změřit? Podívejte se, jak by Vám v tomto mohla pomoci motivační mapa:

Individuální motivační mapa ukazuje, jak máte seřazených devět zdrojů motivace z hlediska důležitosti, a do jaké míry jsou uspokojené. Lze z ní vyčíst Vaše základní zaměření – na vztahy, na výkon či na růst, a vysvětlit Váš postoj ke změně či Vaši rychlost rozhodování. Odvodit lze také, na co by měl Váš nadřízený myslet, chce-li podpořit Váš výkon. Motivační mapa také upozorňuje, že si s někým nemusíte rozumět. Může být totiž pro něj důležité něco, co pro Vás je naprosto nepodstatné. Motivační mapa přináší i porozumění sobě. Občas totiž mohou některé naše potřeby jít proti sobě, například touha vycházet s lidmi a potřeba ovládat je. Získat svou motivační mapu znamená získat tipy pro práci se svou motivací.

Co díky motivační mapě získáte:

  • Porozumíte sami sobě, svým motivátorům i tomu, co Vás nemotivuje.
  • Zjistíte, jak jsou Vaše motivátory naplněny, a na uspokojení kterých by bylo vhodné zapracovat.
  • Získáte praktické tipy pro práci se svou motivací. Zjistíte, co pro svou motivaci můžete udělat Vy sami.
  • Budete-li se řídit tipy pro svou motivaci, zvýšíte svou energii. Více energie znamená nejen vyšší výkon, ale i větší životní spokojenost.

Chcete o individuální motivační mapě vědět víc? Podívejte se zde.